GYAKORI KÉRDÉSEK

Magyar ezüst fémjel

Magyarországon 1867 óta fémjel beültetését rendeli el a törvény minden hazánkban gyártott 1g feletti arany, illetve 2g feletti ezüst tárgy esetén. A fémjel hitelesíti, azaz igazolja a tárgy anyagának arany-, ezüst-, vagy platina tartalmát. A fémjel a garancia arra, hogy a megvásárolni kívánt nemesfémtárgy, vagy ékszer valóban a meghatározott finomságú aranyból, vagy ezüstből készült. Mivel a fémjelek időről időre változnak, ránézésre az is megállapítható, hogy nagyságrendileg mikor készült az adott tárgy. A fémjelzést, azaz a fémjel beütését egy hivatalos szerv, korábbi nevén a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet, mai nevén a BFKH Nemesfém Hitelesítési Főosztály https://mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemesfemhitelesitesi-es-penzmosas-felugyeleti-osztaly végzi. A nemesfém tárgyakat a Budapest Főváros Kormányhivatala telephelyén - Budapest VIII., Bláthy Ottó utca 3-5. - kell vizsgálatra és fémjelzésre bemutatni.

Minden Magyarországon készített nemesfém tárgyon, vagy ékszeren kötelezően fel kell tüntetni a gyártó cég egyedi névjelét, amelyet a Nemes fémhitelesítési Főosztályon, azaz a NEHITI-ben is nyilvántartanak.

A cégek az intézet jóváhagyásával maguk tervezhetik meg saját névjelüket, ami általában 2-3 karakterből áll, vagy egy egyszerű kis ábrát mutat. A lényeg, hogy a névjel más névjeltől vagy fémjeltől egyértelműen megkülönböztethető legyen.

A gyártó cég névjele mellé beütésre kerül az érvényes magyar fémjel, amely igazolja az ékszer és az ajándéktárgy nemesfém tartalmát és finomságát. Ezen kívül - bár ez nem minden esetben kötelező - a nagy súlyú tárgyaknál beüthetik még az úgynevezett hivatali jelet, amely a NEHITI saját jele.

Az ezüst fémjelzések - 925, 900, 835, 800 - az ezüst finomságának mértékét jelölik.   Szállítási feltételek


  • Házhoz szállítás: 1799 Ft 

  • 30.000 Ft felett ingyenes a szállítás

Fizetés:

  • futárnál utánvétellel +990 Ft
  • OTP számlaszám: 11735005-26048657

A megrendeléseket 2-5 munkanapon belül teljesítjük. A péntek este, ünnepnapokon, szombaton vagy vasárnap megérkezett megrendeléseket az ezt követő első munkanapon dolgozzuk fel. Csomagautomatába kért megrendelésénél kérjük adja meg, Önhöz legközelebb eső automatát, és a megjegyzés rovatba jegyezni.


Garancia

14 NAPOS PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIA

Ha a megvásárolt ezüst ajándéktárgy - bármilyen okból - nem nyeri el a tetszését, 14 napon belül visszatérítjük a teljes vételárat, az esetleges szállítási költséggel együtt.

Kérjük, elállási szándékát alábbi elérhetőségeink valamelyikén jelezze.

Hívjon minket: +36-20/207-2955

Írjon e-mailt: msrdmanufaktura@gmail.com

Rendelése beazonosításához az alábbi adatokra lesz szükségünk:

  • A vásárláskor megadott név és email cím.
  • A megrendelés száma.
  • Az ezüst ajándéktárgy neve, ha nem az összes ajándéktárgy megvásárlásától kíván elállni.
  • A bankszámlaszám, amelyre a vételár visszautalását kéri.

A bejelentést követően e-mailben igazoljuk vissza az elállási ügyintézés megkezdését. Ezután kérjük,a megadott határidőn belül, igazolható, biztonságos módon juttassa vissza hozzánk a sérülésmentes ajándéktárgyat vagy ajándéktárgyakat. A visszaküldés költsége a vevőt terheli.

Postacímünk: Ring-Ing Bt. 6725 Szeged, Remény utca 16.b

A rendelés értékét csak azután áll módunkban visszautalni a megadott bank számlaszámra, miután a megrendelt ajándéktárgy sérülésmentes állapotban megérkezett hozzánk. A várható ügyintézési határidő 1-5 munkanap.

Fontos tudni!

A 45/2014. kormányrendelet 25. §-a alapján a fogyasztó a "termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel."

A termék kicsomagolása után tehát, bár jogunk van kipróbálni azt, és megállapítani, hogy a tetszik-e, valamint hogy a rendeltetésszerű használatra alkalmas-e, ha a használat során kárt teszünk a termékben, azért felelősséggel tartozunk. A Fogyasztóvédelmi Hatóság e kérdésben egyértelműen fogalmaz: "(...)hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé."

A webshopunkban vásárolható termékekre a magyar jogszabályok szerint garanciát vállalunk. A vásárolt termékekről minden esetben számlát állítunk ki, a garancia érvényesítésének alapja a vásárlást igazoló számla bemutatása.

Rólunk

Családi manufaktúrában gyártott, ezüst ajándéktárgyaink egyedileg, kézzel készülnek. Több mint 25 éve vagyunk a szakmában, nagyon sok tapasztalat van a hátunk mögött. Célunk különleges és minőségi ezüst nippek gyártása. Vásárlás során elakad keressenek bátran segítünk Önnek. Ékes tárgyaink 925 ‰ sterling ezüstből készülnek. A webshopunk teljes készlete egytől-egyig létező, és megrendelhető a vevő amit képeken lát egy az egyben azt kapja kézhez. 

"Egyedileg kézzel, szívből jövő ezüst csodák"